english languagelangue françaisedeutsche Sprachelingua italianaNederlandse taalla lengua española no está disponiblea língua portugese não está disponível zoeken  
Preservation towards storage and access.
Standardised Practices for Audiovisual Contents in Europe.

archives picture
archives picture
 evenementen
Workshop PrestoSpace to the Rescue in Wenen [14 en 15 mei 2007]
Het IST-project PrestoSpace laat u als workshop de tot nu toe behaalde resultaten zien. >Meer
Maak kennis met de ontwerpers, bespreek uw archiefproblemen met het PrestoSpace consortium. Laat u informeren over de bewerkingen die nu al mogelijk zijn. Meldt u snel aan, het aantal plaatsen is beperkt. U kunt deze workshop laten volgen op het FIAT-/IFTA-MMC seminar dat op 11 en 12 mei op dezelfde plaats wordt gehouden.
Meldt u zich z.s.m. aan bij Marguerite van Voorthuizen of Beth Delaney
Voor het boeken van een hotel verwijzen wij u naar >Meer
IBC: PrestoSpace in Amsterdam [7-11 september 2007]
PrestoSpace-stand op Europa's grootste broadcast congres.
Gedurende de hele conferentieperiode staat de PrestoSpace-stand op de beurs in hal 2, stand 2.110. De stand wordt bemand door PrestoSpace-deskundigen die u alles over de gebruikte technologie kunnen vertellen maar die met u de betekenis van PrestoSpace voor service providers én archieven willen bespreken.
Reserveringen zijn niet nodig, kom zonder afspraak naar onze stand.
De Geschiedenis van het concept "Preservation Factory"
Het concept van de Preservation Factory is toe te schrijven aan Richard Wright, BBC Information & Archives. De eerste keer dit concept publiekelijk werd besproken bij Richard Wright was tijdens de Presto Multimedia Archive Preservation practical workshop die gehouden werd van 22 tot 24 mei 2002 in London. >Meer
 > archief evenementen
Het project PrestoSpace
De doelstelling van dit project is het geven van technische oplossingen en geïntegreerde systemen voor digitaal behoud van alle soorten audiovisuele collecties.
Het project levert tastbare resultaten op het gebied van behoud, restauratie, opslag en archiefmanagement, beschrijving van content, overdracht en toegankelijkheid. Ook het economische aspect komt aan bod.
Het voornaamste streven is om de komst van 'conserveringsfabrieken' voor te bereiden waar conservatoren van verschillende richtingen tegen betaalbare tarieven terecht kunnen voor collectiemanagement en toegankelijkheid van hun collecties.
 
Dit project wordt gefinancierd door de EU
UE flag IST logo 6 Frame logo

vul uw e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen
mail uw opmerkingen aan de
webmaster

Het Project  |  Gebruikersgroep  |  Training / Kennisverspreiding  |  Cultureel-erfgoed projecten  |  Persoonlijke toegang  |  Contact

Print deze paginaLaatst bijgewerkt 02/04/07 © PrestoSpace Consortium - 2004